Arhivă blog

sâmbătă, 15 august 2009

ANUL ELECTORAL 2009 /"Sa nu uitam!"

Am fost "onorata" de sfanta zi a Adormirii Maicii Domnului cu acest "mix" foto care nu prea am inteles ce-ar vrea sa insemne.
L-am gasit in cutia postala si a fost plasat acolo"la ceas tainic de noapte".Tocmai acest fapt, dar si imaginea in sine, ma poate duce cu gandul ca nu e prea promitator viitorul.
Unde te poate duce gandul cand ti se pune expres, in spatiul tau privat o asemenea imagine, cu elemente vizuale 90% sumbre (foc, panica,monument comemorativ, biserica)???
Daca as incerca sa caut o semnificatie imaginilor alaturate si proportiilor fiecarui element ar trebui sa ma infricosez.
Ce nu se stie dar se subintelege este expeditorul si ocazia cu care a fost trimis.
Gandind logic, faptul ca a fost expediata la adapostul intunericului,in mod sigur este parte din "strategia"electorala cu care m-a obisnuit puterea locala in multii ani de cand ne pastoreste. Nu e totusi cam devreme?(Apropo!Nu am uitat , ba chiar pastrez acele foi volante in care erau denigrati cetateni onorabili ai comunei- pana la proba contrarie- doar pentru ca au pretins sa-si exercite drepturile constitutionale, foi ce au inundat curtile oamenilor inainte doar cu cateva ore de deschiderea urnelor in iunie 2008 .) Continutul "materialului"e cel putin bizar pentru ca in mod sigur , daca nu e o amenintare (semnul "!" ar putea fi asemanat cu un deget aratator ce se agita in fata celor ce au uitat ca au fost salvati de la "dezastru" si acum pot trai bucuria de a se plimba prin parcul/tarcul cu lozii de import), un mesaj incurajator pentru potentialul alegator n-as spune ca transmite.
NU VOM UITA IN MOD SIGUR:

  1. ca vin prezidentialele;
  2. ca trebuie sa ne ducem la vot;
  3. ca trebuie sa votam candidatul agreat de puterea locala;
  4. ca numai asa vom avea sansa de a fi tratati ca cetateni demni de respect.Dar tot asa de sigur nu vom uita ca si in 2004(de asemenea an electoral) si in 2009 aveam/avem in frumoasa noastra localitate drumuri si cladiri de interes public ce par a fi fost chiar in centrul exploziei pe care autorii tocmai au vizualizat-o spre neuitarea "supravietuitorilor".

As indrazni sa va reamintesc, domnilor si doamnelor ce aveti puterea de a decide "soarta cetatii" sa nu uitati nici dumneavoastra :

  1. sa renuntati la a "agresa" spatiul privat si linistea interioara al/a cetatenilor cu asemenea mesaje;
  2. sa nu va mai ascundeti in spatele intunericului, faceti-o "in vazul lumii" si cu responsabilitate maxima;
  3. sa cautati alte modalitati de a comunica cu alegatorii, mai curate/cinstite .Va sugerez in acest context sa folositi banii publici in interesul intregii comunitati cu multa bunacredinta (in viziunea mea asta ar insemna sa mai raportati cetatenilor din cand in cand ce urmeaza sa li se imtample si sa nu va purtati ca "stapanii" tuturor pentru ca cel putin teoretic traim intr-o tara libera).