Arhivă blog

joi, 3 august 2017

D'ale consilierilor

Motto:"Acta, non verba"

("Fapte, nu vorbe"- deviza generalului Lazare Hoche, figura proeminenta a Revolutiei Franceze, replica adresata politicienilor care se ocupau cu  sforarii si discursuri.)

https://lege5.ro/Gratuit/gu3dinzx/legea-nr-393-2004-privind-statutul-alesilor-locali

Art.50(1) Aleșii locali au obligația de a aduce la cunoștință cetățenilor toate faptele și actele administrative ce interesează colectivitatea locală.


Pornind de la titlul blogului, iata ca se adevereste faptul ca "niciodata nu e prea tarziu", recent fiind validata, in sfarsit, consilier local!
Mi s-a intamplat  de putina vreme, spre surprinderea mea, caci sforariile s-au tinut lant inca de la depunerea candidaturii in luna mai a anului trecut!
Participand la sedinta din iulie, prima pentru mine in aceasta postura, am depus juramantul de credinta fata de electori si am incercat sa ma dumiresc in ce consta munca de consilier local.
Deocamdata se pare ca e suficient sa ridici mana la orice si... o sa-ti fie bine!

Post-scriptum:
Chiar daca nu sunt membru al partidului ce si-a insusit motto-ul de mai sus, voi purcede la fapte si voi incerca sa va informez cu date de interes local care ar trebui sa se regaseasca (actualizate in timp real) pe site-ul primariei ! Daca se vor pune in discutia consiliului, desigur!
Pana atunci, mai aflati cate ceva din oficiosul partidului aflat la guvernare!