Arhivă blog

marți, 21 iulie 2015

Principiul titularizarii: Fuga-i ruşinoasă, dar e sănătoasă!

„În judeţul Vrancea au fost înscrişi 413 de candidaţi pentru 33 de discipline. Dintre aceştia, 356 au fost prezenţi la proba scrisă din cadrul concursului, 9 au avut dosarele incomplete şi nu au putut participa la probă, 48 au fost absenţi; 71 de candidaţi s-au retras în timpul probei scrise din motive personale. Niciun candidat nu a fost eliminat de la proba scrisă pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Lucrările a doi candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs şi nu au fost evaluate. 283 de lucrări au fost transmise şi evaluate în centre constituite la nivel naţional“, se arată într-un comunicat de presă emis de ISJ. 

       Totusi...e de notorietate faptul ca unii pretendenti la statutul de cadru didactic si-au facut un mod de viata din a se inscrie la concursul de titularizare si din a se retrage dupa prima jumatate de ora de la distribuirea subiectelor, normal, din motive personale.

Numai ca la toamna vor veni ca in fiecare an cu pilele puse la punct sa pretinda acele posturi tinute la adapost de directorii  ce se lupta din rasputeri sa-si achite datoriile catre  proprii protectori.
     Si uite-asa beneficiile  curg, dar nu pentru invatamant, ci pentru descurcaretii sistemului.


Pacat, mare pacat!


 Exemplificare:

 Micul "detaliu" conform caruia  postul va exista "daca se realizeaza grupa" din lista posturilor vacante publicata pe site-ul Titularizare 2015  e foarte explicit in acest sens.Garantat, grupa trebuie musai sa se realizeze pentru a satisface clientela.
http://titularizare.edu.ro/2015/generated/files/j/